Champions League Quiz: Hvor mange vindere kan du gætte?

champions league vinder

Nu er det tid til at teste din viden i vores Champions League-quiz. Vi har dykket ned i arkiverne, og fundet samtlige Champions League-vindere siden oprettelsen af turneringen i 1955/1956-sæsonen.

Champions League-quiz: Gæt alle vindere

Læs alt om EM-slutrunden 2020 her!

Den startede oprindeligt under navnet Mesterholdenes Europa Cup, European Champion Clubs’ Cup, men blev i 1992 ændret til Champions League, som vi kender den i dag.

Strukturen i turneringen er blevet justeret løbende, men det har alle dage været ekstremt svært at vinde turneringen.

Derfor kommer det heller ikke som den store overraskelser, at der er mange gengangere på listen. De store klubber, som også dominerer europæisk fodbold i dag, har selvfølgelig løftet pokalen med de store ører flere gange.

Alligevel er det imponerende, hvis du kan gætte alle klubberne. Flere af de klubber, der vandt turneringen tilbage i 1970’erne og 1980’erne er ikke længere blandt de største klubber i Europa den dag i dag.

Der er desværre ingen danske hold på listen. Brøndby havde deres storhedstid i slut-80’erne, hvor de var meget tæt på at komme med i UEFA Cup-finalen, men i Champions League er FCKs 1/8-finale i 2010/2011-sæsonen det bedste resultat.

Du skal gætte alle hold, der har vundet Champions League-turneringen siden 1956. Du bliver oplyst om, hvilket land, holdet kommer fra samt, hvilken sæson, der er tale om.

Test din viden om Champions League-historien her!

Det kommer nok ikke som en overraskelse, at de spanske, engelske og italienske hold igennem tiden har vundet flest trofæer.

Sådan fordeles trofæerne imellem nationerne:

  1. Spanien: 18
  2. England: 13
  3. Italien: 12
  4. Tyskland: 7
  5. Holland: 6
  6. Portugal: 4
  7. Frankrig: 1
  8. Rumænien: 1
  9. Skotland: 1
  10. Jugoslavien: 1

Foruden disse nationer, så har hold fra Belgien, Grækenland og Sverige nået en finale.

Tidligere var det muligt for storhold fra mindre nationer at konkurrere imod hold fra de større lande, men som fodbolden har udviklet sig, så er det ekstremt svært.

I nyere tid, så har Ajax og Monaco skabt imponerende resultater ved at så semifinalerne, men derudover det primært hold fra de fire store fodboldlande, som dyster om trofæet.

Hvis du er i quiz-humør, så har vi en række andre quizzer, som du kan prøve:

Superliga-quiz: Hvor mange topscorere kan du gætte?

Premier League-quiz: Hvor mange danskere i Premier League kan du gætte?

El Clasico-quiz: Hvor mange El Clasico-målscorere kan du gætte?

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.