Quiz: Gæt alle skandinaviske hold i UEFA Cup/Europa League

europa league fodbold

Hvor mange skandinaviske hold, der har spillet UEFA Cup/Europa League, kan du gætte? Det kommer næppe som den store overraskelse, at FC København og Malmø FF har været spillet masser af international fodbold, men der er også en del mindre klubber med på listen.

Det bliver sværere og sværere for hold fra de mindre nationer at gøre sig gældende i international fodbold.

TV-aftalerne i de store ligaer er astronomiske, og derfor har klubberne fra Danmark, Sverige og Norge meget svært ved at følge med.

I denne sæson er Skandinavien kun repræsenteret af FC København fra Danmark, Malmø FF fra Sverige og så Rosenborg fra Norge i Europa League, mens der slet ikke var skandinaviske hold med Champions LEague

Det er vigtigt at understrege, at vi kun kigger på klubber, der har deltaget i turneringerne UEFA Cup (som turneringen hed fra 1972-2009) og Europa League, som den har heddet siden 2009.

Der blev først indført gruppespil i 2004, hvorfor en del hold har haft nemmere ved at komme med i hovedturneringen tidligere.

Det er ikke nok, at have spillet nogle kvalifikationskampe. Man skal have været med i hovedturneringen.

Du skal altså gætte på hold, som har opnået en af følgende:

UEFA Cup 1. runde og frem fra 1971/1972 og frem.

UEFA Cup/Europa League-gruppespillet fra 2004/2005 og frem.

Uefa Cup og Europa League Quiz

Test din viden om de skandinaviske hold i Europa her:

Det skal selvfølgelig nævnes, at det meget, meget nemmere at komme med i UEFA Cuppen tilbage i gamle dage, hvor man ikke skulle igennem nogle kvalifikationsrunder for at komme med i hovedturneringen.

Det vil sige, at topklubberne i de forskellige ligaer automatisk kvalificerede sig til europæisk fodbold, hvilket desværre ikke er tilfældet i dag.

Vil du prøve andre quizzer, så har vi nogle til dig her:

Alle spillere, der har scoret fire mål i en Champions League-kamp

Alle FC Københavns europæiske modstandere

Alle Superliga-topscorere

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.