Superliga Quiz: Gæt alle 33 hold der har været i Superligaen!

danmark

Vi starter 2020 ud med en quiz om Superligaen. Du har 10 minutter til at gætte alle de hold, som har deltaget i Danmarks bedste række siden den blev lavet om i 1991.

Det kan måske lyde nemt, men der er en del hold, som ikke længere er en del af toppen i dansk fodbold, men som har spillet en rolle for mange år siden.

Derudover, så har en del klubber skiftet navn eller er blevet en del af overbygninger, hvilket kan gøre det en smule mere besværligt at huske alle 33 forskellige mandskaber.

De 14 hold, som i skrivende stund (januar 2020), er en del af Superligaen har fået en stjerne ud for ledetråden.

De fleste kan nok komme i tanke om hold som FC København og Brøndby, men kan du også gætte nogle af hold, som blot har været i Superligaen en enkelt gang eller to tilbage i 1990erne.

Flere af mandskaberne på listen er desværre blevet begæret konkurs i løbet af årene, hvorfor de nu er at finde i de lavere rækker. En enkel klub har dog formået at tage turen tilbage til Danmarks bedste række efter en konkurs i starten af dette årtusinde.

Fem af de 33 hold har kun været i Superligaen i en enkelt sæson, og flere af disse var godt tilbage i tiden, men der er også et enkelt hold, hvis eneste deltagelse i Superligaen var i 2018/2019-sæsonen.

Det er umiddelbart ikke umuligt, at listen kan blive udvidet i næste sæson. Selvom der kun skal findes en enkelt oprykker fra 1. division i denne sæson, så er hold som FC Fredericia og Kolding IF med i toppen.

Guide: Sådan får du den bedste odds bonus

Hvis du er interesseret i at quizze om Superligaen, så har vi nogle andre quizzer her.

Du kan eksempelvis teste din viden i disse:

Du kan også prøve nogle af vores quizzer om landsholdet.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2505 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.